Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt stopp för busstrafik i Nora

Från och med torsdag morgon angör länstrafikens bussar hållplatserna vid Järntorgsskolan. De angör inte alls resecentrum vid järnvägsstationen tills vidare.

Annons
I måndags kväll slutade bussarna köra på den nya bussgatan. I onsdags beslutade länstrafiken att från och med torsdag morgon och tills vidare inte köra till resecentrum alls.

I måndags kväll stängdes bussgatan från Älvstorpsvägen för busstrafik efter en incident. I stället leddes trafiken via rondellen vid tingshuset och ned förbi Karlssängsskolan över Herrgårdsgatan till resecentrum. Det går cirka 70 bussar om dagen ut och in i Nora. Passagen förbi Karlsängsskolan med många elever i trafikmiljön är anledning till ytterligare en förändring. Den gick länstrafiken ut med i onsdags eftermiddag. Precis som vid exempelvis Noramarknaden blir hållplatserna norr om Järntorgsskolan knutpunkt. I övrigt angörs andra hållplatser som vanligt.

– Vi måste hitta en snabb lösning och få tillbaka trafiken på bussgatan, säger kommunstyrelsens ordförande Solweig Oscarsson (S).

Under torsdagseftermiddagen kommer representanter för Nora kommun, länstrafiken och bussentreprenören Nobina att träffas angående bussgatan. Det var bestämt redan sedan tidigare, men sitiationen förvärrades i måndags kväll då en fotgängare vid bilhandeln och en busschaufför hade en kontrovers. – Nu hoppas jag att inte tredje part drabbas så att människor missar bussen till jobbet på torsdag morgon, säger Oscarsson. Michael Landberg

Mer läsning

Annons