Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oavgjort i sparkmästerskap

Med sparktävling, isracing och skoteruppvisning bjöd NNBS på söndagen in till Swedice arena. Tanken var att visa upp arenan för en ny publik och att visa att den kan användas till mer än skridskoåkning och bandy.

Annons
Spurtstrid. Camilla Edvardsson ledde knappt före Leif Eriksson när hon tappade balansen på mållinjen i finalen, och de båda lagen fick till slut dela segern i årets Noramästerskap i sparkstötting.

Politiker mot företagare, bandyspelare och fiskare. Tolv tvåmannalag kom till start i Noramästerskapet i att åka sparkstötting.

Eftersom skidspåren är fina på andra håll i vinter har NNBS valt att spola is även på banan runt pulkabacken intill bandyplanen. Det är den slinga som är tävlingsbana i sparktävlingen. En tuff bana visar det sig när de deltagare som tar i lite extra plötsligt åker av banan i kurvorna eller tappar balansen och ramlar på den hala isen.

Moderater på efterkälken

Först ut var RA bygg mot Moderaterna, det sistnämnda laget med Noras nya kommunalråd Tom Rymoen på första sträckan.

RA bygg gick ut hårt mot kommunalrådet och vann till slut med nästan ett helt varv till godo, trots en vurpa i början.

Efter utslagningsheat, kvartsfinaler och semifinal var det Windahls bilars damlag som slutligen mötte Nora Gyttorps fiskeklubb i final. Efter en jämn final försökte Camilla Edvardsson stänga vägen för fiskeklubbens Leif Eriksson på upploppet, men det straffade sig när Camilla tappade balansen och över mållinjen gick de båda lagen samtidigt.

– Det var tufft, men det var bara att köra på, säger Camilla efter målgång.

Mc en kväll i veckan

Sparkstöttingarna ersattes sedan av snabbare färdmedel när Nora MK:s ungdomar visade upp lite isracing. Ungdomarna kommer genom en överenskommelse mellan klubbarna att få träna varv efter varv på isbanan en kväll i veckan.

På Skojarbacken, utanför bandyarenan, byggdes det under helgen upp en bana med lite hopp där lite äldre ungdomar som avslutning på isgalan visade upp sina snöskotrar.

Uppvisning på hal is. Victor Lindelöf 5, år, har redan hunnit åka cross i ett och ett halvt år. Han ingår i en ungdomsgrupp från Nora MK som visade upp isracing.
Kul i backen. Pulkabacken intill bandyplanen bjuder på många skratt. Här är det Miranda Tvelin som inte kan få nog av att åka pulka i knät på Sandra Carlsson.

Mer läsning

Annons