Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Obehagligt fynd i jordnötterna

I helgen när Emelie Berglund och hennes sambo, från Nora, åt jordnötter av märket Euroshopper fick de en obehaglig överraskning.

Annons
Den misstänkta benbiten som hittades i en påse jordnötter.

- Min sambo hade köpt en jordnötspåse, av märket Euroshopper, på Ica. Han satt och åt och helt plötsligt bet han på något hårt. Han höll på att bita av tanden, berättar Emelie Berglund.

Det hårda var ingen nöt, utan något som snarare liknade en benbit.

- Det är ju skitäckligt! Det såg ut som en liten skelettbit. Den var vass och hård. Det var ju bara tur att han inte svalde den, för det hade blivit farligt.

Emelie Berglund och hennes sambo har funderat på vad det kan vara.

- Kan det vara ett djur eller något? Hur såg det ut från början? Var det ett helt djur som trillade ner i påsen? undrar hon.

Men mest av allt tycker hon att det är oroande om det finns i fler påsar, eftersom föremålet var så vasst och kan orsaka skada.

På Ica beklagar man det inträffade.

- Det är svårt att avgöra vad det är som har hänt, eller vad det är för något, säger Staffan Ekengren, presschef på Ica.

- Men vi uppmanar kunden att reklamera. Man vänder sig till Ica:s kundkontakt. Och sen får vi bedöma vad det är som har hänt. Det är inget vi kan spekulera i på förhand. Vi får ta in produkten för att kunna hantera det på ett professionellt sätt.

Mer läsning

Annons