Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ohelig allians" vill ta över i Nora

Sent i går kväll slutfördes förhandlingarna - Moderaterna i Nora vill dela makten med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet.
Därmed är förra valets uppstickare Norapartiet helt ute ur leken.

Annons

Parterna i förhandlingsgruppen är nu överens om ett maktövertagande.

– Nu ska samtliga tre partier godkänna det här innan allt är formellt klart, säger S-ordföranden Svenerik Nykvist.

Någon politisk plattform presenterades inte efter slutförhandlingarna mellan S, V och M . Däremot sägs samtliga förhandlare vara nöjda med såväl resultat som utfall.

Godkänt avtalFormellt ska nu de tre partierna enskilt godkänna den överenskommelse som förhandlingsgruppen tagit fram, och enligt obekräftade uppgifter godkände Moderaterna avtalet vid ett styrelsemöte i direkt anslutning till slutförhandlingarna.

Återstår för Vänstern att godkänna innan Socialdemokraterna fattar sitt beslut på ett extrainkallat medlemsmöte på måndag.

– Vi i förhandlingsgruppen är överens, säger Svenerik Nykvist. Tycker våra partier som vi i förhandlingsgruppen blir allt klart på måndag.

Väntar in måndagenOddsen för ett slutligt maktövertagande är således väldigt låga och planen är att den nya majoritetens intentioner ska kunna inrymmas i kommunstyrelsens sammanträde redan på onsdag.

– Det måste upp där, säger Nykvist. Men för oss är det viktigt att medlemmarna får säga sitt och därför måste vi vänta in måndagskvällen.

Rymoen tar överNågra uppgifter om hur platser och positioner fördelats läckte inte ut efter förhandlingarna, men att Socialdemokraterna tar över posten som kommunstyrelsens ordförande tycks vara klart. Detta innebär att nuvarande ordföranden Tom Rymoen (M) sannolikt får ta över som socialnämndens ordförande efter Helena Vilhelmsson (C).

Mer läsning

Annons