Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ökad bemanning när Går´n öppnar igen

På måndag öppnar fritidsgården Går´n på Karlsängskolan igen. – Det har förekommit problem i en liten grupp ungdomar, men i det stora hela fungerar verksamheten bra, säger Mats Johansson, fritidspedagog.

Annons

Efter att polis tillkallats två kvällar i rad på grund av att ungdomar kommit i bråk med varandra utanför fritidsgården, valde man i veckan att stänga ned verksamheten.

Men på måndag slår Går´n återigen upp portarna för ungdomarna.

– Från och med måndag kommer vi att ha öppet ungefär som vanligt, men vi har några både lång- och kortsiktiga strategier för att få bukt på problemet, säger Mats Johansson.

Han berättar att en av dessa strategier är att höja bemanningen på gården under kvällstid.

– Vi har även haft samtal med berörda parter och vi kommer nu att fördjupa vårat samarbete med olika myndigheter, exempelvis polisen och socialtjänsten.

Mats Johansson vill inte berätta vad bråken har handlat om men han säger att några av de inblandade ungdomarna är elever på Karlsängskolan.

– Det har varit stökigt en tid mellan ett antal ungdomar, både sådana som går på skolan och några som inte gör det.

Men det handlar om problem som finns i en liten grupp ungdomar, säger Mats och understryker att de positiva inslagen på fritidsgården och dess verksamhet är mycket större.

Mer läsning

Annons