Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oklart om oppositionssamarbete

Nora har efter valet hela åtta oppositionspartier. Så här långt har de fyra allianspartierna enats om ett valtekniskt samarbete. Nu fortsätter diskussioner om oppositionsrådsplatsen.

Annons

I planerna för Noras nya politiska organisation finns tre kommunalrådsposter och en oppositionsrådspost. I fredags presenterade majoriteten hur de fördelat kommunalrådsposterna. Nu återstår för åtta oppositionspartier att enas om sin företrädare.

– Så här långt har vi i alliansen enats om en valteknisk samverkan. Vi diskuterar också oppositionsrådet och vilken roll den personen kan få, säger Tom Rymoen (M).

– Men innan vi kan berätta mer om det så behöver vi även prata ihop oss om en politisk plattform.

Så här långt har Tom Rymoen och hans parti inte fört några diskussioner om vare sig valteknisk samverkan eller oppositionsråd med något av de andra fyra oppositionspartierna.

– Vi har inte deltagit i allianspartiernas diskussioner. Men vi har förstått att de vill ha ett oppositionsråd, säger Johan Lundkvist (NP).

– Ska vi stötta ett sådant förslag så vill vi också ha delaktighet. Därför känns det mest rimliga i dagsläget ändå att man fördelar de resurserna på oppositionspartierna utifrån mandat.

Det är dock en lösning som majoriteten (S+V) sagt att de inte vill gå med på.

Mer läsning

Annons