Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oklart vem som blir kommunalråd

Det är fortfarande inte klart vem som blir kommunalråd och ordförande i barn- och utbildningsnämnden efter Anna Magnusson (KD). Alliansens valberedning har nu fått i uppdrag att ta fram förslag. Det bestämdes på ett möte under onsdagen.

Annons

Och det är bråttom.

– Valberedningens arbete måste starta omgående, förklarar Gabrielle Peteri (FP), som deltog på mötet.

Förslaget bör vara klart åtminstone en vecka före fullmäktigemötet den 29 februari, förklarar Ture Österberg (M), sammankallande i valberedningen. Tanken är att partierna lägger fram kandidater och valberedningen diskuterar och sedan presenterar förslaget.

På onsdagens möte deltog C, M, FP och MP.

– Vi kör på. Vi vill ju förankra politiken, budgeten och de strategiska målen som alla sex partier varit överens om och avser att jobba vidare med det som grund, säger Tom Rymoen (M).

KD har sagt att de står på sidan om, bedriver sin politik och var inte med på mötet. Norapartiet var inte heller med på mötet trots att de var inbjudna.

– Vi lämnade återbud av den enkla anledningen att vi haft en massa möten, men det blir aldrig några beslut. Vi har begärt ett klarläggande var KD står, förklarar Karl-Holger Sjöberg (NP).

Norapartiet vill ha tillbaka en sexpartisamverkan, med en klar och tydlig majoritet, förklarar han.

– Vårt stora mål är att sitta kvar i majoritet.

Fempartisamverkan knappast något bra alternativ, tycker han.

– Antingen har man majoritet eller också inte, alla sex partierna måste hålla ihop om vi ska ha en majoritet.

Mer läsning

Annons