Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olof har chans på Handelsplats

Norabon Olof Svanberg ligger stadigt bland finalisterna bland unga entreprenörer i Handelshögskolans talangscouting Årets affärskreatör. Den 18:e mars avgörs vem av de tio som erbjuds en studieplats på Handels.

Annons
– Jag preparerar mig så gott jag kan inför intervjuerna på Handelshögskolan, säger Olof Svanberg.

Årets Affärskreatör 2014 är en utmaning där unga entreprenörer, genom sina idéer, visioner och genomföranden kvalificerar sig till en studieplats vid ett av kandidatprogrammen vid Handelshögskolan i Stockholm.

Steget före intervjuerna har varit ett röstningsförfarande på Handels hemsida.

– Jag har legat på ganska hårt för att få folk att rösta på mig, säger Olof.

På sista röstningsdagen den 5 mars låg Olof trea av tio med 659 röster. Ettan Max Odquist från Göteborg hade 779. Från Örebro län fanns också Cecilia Hällzon, Örebro med bland de tio på 249 röster.

Tisdagen den 18 mars ska finalisterna intervjuas. Utfallet kommer redan på eftermiddagen.

– Jag förbereder mig så gott jag kan och skriver på min presentation. Jag har tagit hjälp av en tjej som varit med tidigare. Jag är säker på min sak och vet att jag har vad som krävs för att komma in på skolan, säger Olof Svanberg.

Om han inte blir den lycklige av de tio söker han ändå en ”vanlig plats” på Handels. Går det åt pipan gäller alternativ tre.

– Då flyttar jag till Kalifornien för att plugga och utveckla mitt företag Socialwebgroup, säger Olof.Det var det spåret han var inne på innan möjligheten på Handels dök upp.

Mer läsning

Annons