Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öppen beroendemottagning på gång

En öppen beroendemottagning kan vara på gång. Fullmäktige klubbade igenom en motion från Therése Hoikkala (V) att utreda saken. Samtidigt lades missbruksenheten ANG ned i samband med att budgeten klubbades i december.

Annons
Therese Hoikkala (V) föreslår att utreda en öppen beroendemottagning i samarbete med vårdcentralen. Arkivbild: Maria Andréasson

Den nya öppna beroendemottagningen är enligt motionen tänkt att vara ett samarbete mellan kommunen och vårdcentralen. Och på fullmäktigemötet förra veckan var politikerna positiva till förslaget, däribland Tom Rymoen (M). Men han tycker också att det är känns ganska konstigt med tanke på att missbruksenheten ANG (alkohol och narkotikagruppen) som fungerade bra nyligen lagts ned. Nedläggningen mötte skarp kritik från flera håll.

– Det står mycket bra i den här motionen och vårdcentralen är en viktig tillgång. Men det blir mycket märkligt med tanke på att ANG lagts ned.

Och detsamma tycker Nils Holmberg (KD):

– Jag yrkar givetvis bifall till den här motionen. Men för mig är det också oförklarigt att man lade ned enheten ANG.

Men Camilla Andersson Larsson (V) betonar att ANG-gruppen inte är lika med den här motionen.

– Där handlade om resurser, inte att vi på något sätt tycker att ANG-gjort ett dåligt jobb. Vi ska titta på hur vi kan fortsätta jobba med det, men på andra sätt, säger hon.

Motionen klubbades igenom utan reservationer.

Mer läsning

Annons