Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Oppositionsrådet har bristande legitimitet"

Nu kallar Miljöpartiet och Norapartiet alla partier till ett möte på måndag kväll. Anledningen är att några ur majoriteten röstade i valet av oppositionsråd. 

Annons
Nu kallar Norapartiets Rutger Ahlbeck (bilden) och William Grönlund (MP) till ett möte med alla partier med anledning av att några ur majoriteten gick in och röstade i valet av oppositionsråd.

Det är viktigt att oppositionens företrädare har full legitimitet och därigenom kan arbeta kraftfullt och konstruktivt, menar William Grönlund (MP) och Rutger Ahlbeck (NP) i en skriftlig kallelse på lördagmorgonen. 

Det är bra och rakryggat av kommunalrådet Solveig Oscarsson (S) snabbt gick in och beklagade att några ur majoriteten röstade oppositionsrådsvalet, anser Grönlund och Ahlbeck, trots att S och V hade kommit överens om att inte göra det. Röstningen som stod mellan Helena Vilhelmsson (C) och Tom Rymoen (M) slutade 10-9 till Helena Vilhelmsson.

Men det räcker inte menar Grönlund och Ahlbeck och anser att Helena Vilhelmsson genom det som skett har en bristande legitimitet. Och den slutna omröstningen vid valet av oppositionsråd gör det omöjligt att veta om Helena Vilhelmssons vilar på enbart oppositionens röster.

Därför kallar de nu alla partiet till ett måndagsmöte för att hitta en lösning på det.

Mer läsning

Annons