Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Organisationen behöver diskuteras mera

En ny politisk organisation är nära förestående. Beslutet flyttades dock fram till ett extra ks. Politikerna behöver mer betänketid.

Annons

Beslutet skulle ha fattats 21 maj, men sköts upp till ett extra möte 4 juni.

– Vi kände att det behövdes mer tid att prata, i alla partier. Dessutom var det många ärenden, säger kommunstyrelsens ordförande Solweig Oscarsson (S) och tillägger att på punkten om bostadsbyggande i kvarteret Smedgården har Norabostäder bett att få komma med synpunkter och därför sköts också det ärendet upp.

En arbetsgrupp

har tagit fram ett förslag till ny politisk organisation och enligt Oscarsson upplevde ledamöterna i ks att de ville titta närmare på presentationen. Även budgetmässigt behövde man tänka över saken.

– Alla är överens om att en ny organisation ska genomföras. En fråga vi behöver ta ställning till är om vi ska ha en processledare som hjälper oss att organisera upp arbetet. Kanske det behöver påbörjas redan till hösten, säger Oscarsson.

Om det ska vara en befintlig resurs som finns inom kommunen eller om en extern kraft ska engageras är oklart.

– Det har vi inte diskuterat än, men många andra kommuner som genomför den här typen av förändring har tagit hjälp utifrån.

Någon försening i sjösättningen ska detta inte innebära enligt Oscarsson. Det ska ske planenligt 2015.

Mer läsning

Annons