Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orica satsar 40 miljoner på utbyggnad i fabriken

Nu gör Orica en mångmiljonsatsning i Gyttorp. Satsningen är väldigt välkommen och säkrar de arbetstillfällen fabriken har i dag, berättar Håkan Führ, platschef.

Annons
Investering. Nu satsar Orica 40 miljoner och bygger en tredje produktionslina, berättar Håkan Führ, platschef.

GYTTORP. Det handlar om att bygga en tredje produktionslinje i fabriken för tillverkningen av signalslang. Beslutet fattades i samband med besöket av Oricas ledning nyligen.

– Det är jättebra för oss, det är vår största investering på länge och visar att Orica satsar långsiktigt på anläggningen i Gyttorp. Vi har två produktionslinjer liksom två av våra kollegor inom Orica, i Australien och Kanada. Men nu har vi äran att bli första anläggning med en tredje linje, berättar Håkan Führ.

Orica i Gyttorp har jobbat länge för att få den här investeringen, så nu känns det bra, förklarar han. Några nya arbetstillfällen kommer mångmiljonsatsningen dock troligen inte att medföra, men det tryggar däremot jobben i Gyttorp.

– Det säkrar de arbetstillfällen vi har, det är nog så man får se det. Vår ambition är i första hand att säkerställa de arbetstillfällen vi har genom att automatisera, effektivisera och får ut mer volym, förklarar han.

Investeringen ligger på runt 40 miljoner kronor och kommer att öka produktionen med cirka 50 procent.

– Och det är bra för oss in i framtiden, att vi kommer att vara en av de stora enheterna inom Orica fortsättningsvis också.

Mer läsning

Annons