Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oscarsson blir nytt kommunalråd

Den nya majoriteten i Nora presenterade på onsdagsmorgonen den laguppställning som ska styra Nora kommun fram till nästa val. Ny ordförande i kommunstyrelsen blir Solveig Oscarsson (S) och övriga kommunalråd blir Tom Rymoen (M) och Per Andréasson (S).

Annons

Tanken var att välja samtliga nya ordföranden och vice ordföranden under onsdagens sammanträde i kommunfullmäktige, men Centerns och Folkpartiets beslut att sitta kvar på sina platser kommer att innebära en annan ordning.

- De säger att de vill göra en ansvarsfull överlämning, säger S-ordföranden Svenerik Nykvist. Men vi behöver ingen överlämning. De politiker vi nominerar är minst lika dugliga. Nu vet vi inte om och när de avsäger sig och vilka val som kan göras.

Både blivande barn- och utbildningsnämndsorföranden Per Andréasson och Tom Rymoens övergång till socialnämnden skjuts nu upp till efter sommaren, liksom Enar Mobergs (S) återtagande av ordförandeklubban i kultur- och fritidsnämnden.

- Med de politiker vi nominerar finns det ingen anledning för de som nu sitter kvar att tro att de är oumbärliga. Men det tycks de tro, säger Svenerik Nykvist. Det vi är bara pinsamt.

Bland övriga i den nya laguppställningen kan Ture Österberg (M) nämnas som ordförande i kommunfullmäktige och Bror-Erik Israelsson (S) som ordförande i Norabostäder och Nora Fastighets AB. Vänsterns Camilla Andersson får en plats som vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Mer läsning

Annons