Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oscarsson (S) får förnyat förtroende

Solveig Oscarsson (S) föreslås fortsätta på heltid som kommunalråd och ordförande i kommunstyrelsen. Margaretha Eriksson (S) föreslås som nytt kommunalråd och ordförande för socialutskottet.

Annons
- Jag känner mig hedrad och glad av att jag fått partikamraternas förnyade förtroende, säger Solveig Oscarsson (S).

Nu har Socialdemokraterna i Nora haft sitt möte där partiets förslag på nomineringar till kommunalrådsposter, till kommunstyrelsen och till beredningsgrupperna under fullmäktige har röstats fram.

- Vi kommer föreslå kommunfullmäktige Solveig Oscarsson som ordförande i kommunstyrelsen och tillika kommunalråd på 100 procent samt Margaretha Eriksson som ordförande i socialutskottet och som nytt kommunalråd på 60 procent, berättar Gerd Erlandsson (S).

- Det känns hedrande att partiet ger mig förnyat förtroende och jag känner mig glad och förväntansfull inför uppdraget, kommenterar Solveig Oscarsson nomineringen.

Solveig Oscarsson är redan idag ordförande i kommunstyrelsen och kommunalråd på heltid.

- Och med Margaretha Eriksson och med Camilla Andersson-Larsson blir vi nu tre kvinnor i ledningen och en ny konstellation som ska jobba tillsammans

Till ledamöter i kommunstyrelsen föreslår Socialdemokraterna Solveig Oscarsson, Per Andreasson, Margaretha Eriksson, Hasse Knutsson, Eleonore Karlsson och Håkan Boman.

- Det är sex ledamöter vi föreslår men det är osäkert exakt hur många platser vi får i kommunstyrelsen beroende på hur oppositionen väljer att samarbeta i valteknisk samverkan. Men vi utgår från sex platser för oss och att Vänsterpartiet får tre platser i kommunstyrelsen, säger Gerd Erlandsson.

Totalt har kommunstyrelsen 15 platser som ska fördelas plus 17 ersättare.

Ytterligare ett kommunalråd på 60 procent ska tilldelas majoriteten, som är S+V, och den posten kommer alltså Vänsterpartiet föreslå att Camilla Andersson-Larsson (V) ska få.

Sedan ska ännu en kommunalrådstjänst på 60 procent tillsättas men den platsen ska oppositionen sätta sig på. Vem som kommer att föreslås ta det uppdraget är oklart.

Den 10 december har kommunfullmäktige sitt möte där nomineringarna till förtroendeuppdragen för den kommande mandatperioden ska röstas igenom.

Margaretha Eriksson (S) föreslås som nytt kommunalråd på 60 procent.

Mer läsning

Annons