Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peter Flack-kväll om Noras revykung i repris

Så minns vi Rune Johansson, revykungen i Nora, med Peter Flack sålde slut veckan innan föreställningen. Nu ska Rune Johansson-kvällen genomföras en gång till.

Annons
På Rune Johansson-kvällen premiär-avtäckte Peter Flack en byst av honom själv som Rune Johansson hade gjort.

- Intresset för biljetterna till Rune Johansson-kvällen var enormt stort. Dels drar både Åke Mossberg och Peter Flack folk, och dels är det många människor som minns Rune Johansson och hans revyer på 1960-talet i Nora, berättar Lasse Hellstrandh.

Det var söndagen den 28 september som detta arrangemang genomfördes på Hammarby bygdegård i Nora kommun. Och det var fullsatt till sista stol.

- Folk som ville ha biljetter fick ingen. Därför bestämde vi att göra om hela kvällen en gång till, säger Lasse.

Rune Johansson levde 1923–2008. Rune kom att bli en känd lokal kulturpersonlighet och år 1997 fick han ta emot Nora kommuns kulturpris.

Rune har i sin skulpturgärning bland annat gjort en byst av Noras deckardrottning Maria Lang och en byst av Peter Flack.

Han har även gjort statyn Bergsprängaren som stod på glasstorget tidigare och som sedan stals från ett förråd där kommunen tillfälligt förvarade statyn under tiden som torget byggdes om.

Och så har Rune förstås gjort en mängd Nora-revyer och det var på 1960-talet som Rune engagerade en ung och teaterintresserad gosse vid namn Peter Flack till revyn i Nora.

Söndag den 16 november klockan 17 på Hammarby bygdegård körs hela Rune-kvällen, med samtal mellan Peter och Lasse och bildvisning av Åke, i repris.

Biljettförsäljningen sköts enbart via bygdegårdsföreningen. Biljett kan bokas via e-post på [email protected]

Slagfärdig komiker. Rune Johansson i en av sina populära rollgestaltningar, boxaren. Rune Johansson levde 1923–2008 och kom att bli en känd lokal kulturpersonlighet. Å 1997 fick han ta emot Nora kommuns kulturpris.
Nostalgikväll om Rune Johansson. Idékläckaren till denna kväll, Lasse Hellstrandh, samtalar på scenen med Peter Flack i ämnet Rune Johansson och Noras revyhistoria.

Mer läsning

Annons