Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polis nära bli påkörd under trafikkontroll

En polis var nära att bli påkörd när han skulle vinka in en bil vid en trafikkontroll. Bilisten såg inte polisen och fick sladd.

Annons

En polis har anmält en händelse som inträffade när han skulle utföra en trafikkontroll tidigare i april. Det var under en trafikkontroll på riksväg 50 vid rastplatsen Mogetorp, som polisen skulle vinka in en förare. Föraren såg dock inte polisen och fortsatte i samma hastighet. När bilen närmade sig var polisen tvungen att springa ner mot diket för att undvika att bli påkörd. Föraren fick då syn på polisen och gjorde en så kraftig inbromsning att den fick sladd och var nära att köra på polisen mitt i sladden.

Polisen hade både reflexväst och lampa som han signalerade med, och syntes trots allt inte i mörkret.

- Det här är inte vanligt att man nästan blir påkörd vid sådana här kontroller, säger Morgan Beijer, chef för operativa enheten i närpolisområde Norra.

- Vi pratar mycket om trafik och att man står rätt och har flyktvägar om något skulle hända. Den här händelsen kommer man nu att titta vidare på med skyddsombud och se om det finns ytterligare någon annan utrustning att använda för att höja säkerheten, säger han.

Mer läsning

Annons