Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen vädjar om tips

Tjuvarna backade förmodligen ned ett transportfordon mot kyrkogårdsstaketet för att sedan lasta in det stulna taket. Nu vill polisen gärna få tips från allmänheten som kan ha sett något.

Annons

Kopparstölden skedde natten mellan lördag och söndag, och upptäcktes vid 14-tiden på söndagen. Från en busshållsplats längs landsvägen går en gångväg ned mot kyrkogården och kyrkogårdens smidda järnstaket. Där backade tjuvarna förmodligen ned en skåpbil eller annat transportfordon för att lasta stöldgodset.

– Där fanns hjulspår, förklarar polisinspektör Kent Böe som undersökt brottsplatsen.

Så polisen är mycket intresserad av att komma i kontakt med vittnen eller förbipasserande som kan ha sett något, en nedbackad skåpbil eller liknande.

Kapellet syns tydligt från landsvägen. Men tjuvarna hade skruvat ur lampor och förstört belysningen för att släcka ned brottsplatsen, innan de skred till verket.

Kopparstölderna är spridda över hela landet och polisen misstänker att det är en eller flera organiserade ligor som håller på. Det är svårlösta brott, inte minst när det gäller bevisningen. Så tips och iakttagelser från allmänheten är mycket värdefulla.

Den stulna kopparen köps upp av mindre nogräknade skrothandlare och en del kan även gå utomlands, förklarar Kent Böe.

Polisens tipstelefon är 11414. Det går även bra att besöka polisstationen i Nora eller Lindesberg med tips/iakttagelser.

Mer läsning

Annons