Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Populär camping bygger om

Nu är en utbyggnad av Trängbo camping på gång. Samrådshandlingarna med detaljplanen för en utbyggnad av campingen ligger nu ute på kommunens hemsida.

Annons

Att bygga ut Trängbo camping har det funnits planer på länge, det är en populär camping som är proppfull med gäster om somrarna. Nu är en utbyggnad på gång, planhandlingarna med detaljplan över området är ute på samråd till 28 februari för att få in synpunkter.

– Sen gör vi en revidering och går vidare med en utställning på biblioteket och hos oss, förklarar Per Granlund, stadsarkitekt på Bergslagens miljö- och byggförvaltning, BMB.

Det är fritt fram att tycka till och komma med synpunkter innan planen revideras ytterligare och antas av kommunfullmäktige.

– Samråd ingår alltid i såna här sammanghang, för att få en bättre produkt, att få det så bra som möjligt i slutändan, förklarar han.

Till det kommer bygglovshanteringen.

Trots den ganska långdragna processen tror Per Granlund att utbyggnaden kan komma att vara igång redan under sensommaren eller hösten med sikte på turistsäsongen 2015. Blir det överklaganden drar det däremot ut på tiden.

Förutom att utöka campingen ingår också en ny hörntomt för bostadshus och att göra om parkeringen.

Mer läsning

Annons