Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Program klart för kammarmusikfestival

Årets program för Nora Kammarmusikfestival 13–17 juni är klart. Det blir allt från Janne Schaffer och gäster från Portugal och Riga till kurser och workshops för ungdomar och vuxna.

Annons

– Det blir fem underbara dagar med musik och musikaliska möten, ett fantastiskt och varierat program, berättar Katarina Andreasson, konstnärlig ledare.

Det är tredje året och festivalen växer för varje år.

Janne Schaffer, trion Sébastien Dubé, Mats Norrefalk och Lars Fhager, Wirénkvartetten, Göteborgsoperans blåskvintett, pianisten Teresa Palma Pereira från Portugal är några av de som ger konserter och medverkar under festivalen och kurserna.

Till det nya hör också uruppförandet av Björn J:son Lindhs gitarrkonsert, som var planerad under festivalveckan men troligtvis kommer att ske till hösten i Nora kyrka.

Och så kommer den världskände tonsättaren Peteris Vasks från Riga.

– År 2000 blev jag helt förälskad i hans fiolkonsert. Jag känner att många behöver få höra han musik, den är så fantastisk, berättar Katarina som själv spelat in fiolkonserten Distant Light.

Fjolårets omtyckta orkesterspelskurs för ungdomar kompletteras i år med en kammarmusikkurs för vuxna amatörer och även en masterclass. Deltagarna får träffa, spela med och inspireras av de professionella musikerna.

Finansieringen är dock inte helt klar.

– Och eftersom det fortfarande är lite osäkert med finansieringen är det oerhört värdefullt om det finns någon som kan bidra ytterligare, berättar Katarina.

Det blir konserter varje dag med olika genrer – både välbekant och nytt – och festivalen avslutas med festkonsert i Nora kyrka.

Mer läsning

Annons