Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prylar bytte ägare i Ås

– Vi rekommenderar dessa hallon och philadelfiaost-muffins. De är jättegoda.Emma Gräsberg sköter kommersen när pengar till klasskassan ska inbringas. Det är bytardag på Ås skola.

Annons
Fotbollsdrömmar. Ett alldeles eget fotbollsspel vore väl något. Douglas Johansson har svårt att slita sig från det fina fotbollsspelet.

I två timmar under lördagens förmiddag bytte mängder av begagnade föremål ägare i Ås gymnastiksal.

– Överskottet från bytardagen kommer eleverna i skolorna i Gyttorp och Ås till del. På önskelistan just nu finns utemöbler till Ås och Gyttorps dagis, berättar Marlene Karlsson från bytardagsgruppen.

I fjol kunde inkomsterna från bytardagsverksamheten möjliggöra inköp av åtta banjos och två gitarrer.

Bytardagen i Ås är en tradition sedan en tid tillbaka. Två gånger om året, vår och höst, genomförs arrangemanget.

En av alla som fyndade denna dag var Johanna Lehtonen.

– Jag har precis köpt ett par byxor till mig själv för tio kronor. Något mer ska jag nog köpa men jag har inte bestämt vad jag ska köpa än, säger hon.

På Lowa Kleist önskelista står en alldeles egen prinsessklänning. Och hon har hittat en sådan också bland alla klädhögar. Fyrtio kronor står det på prislappen och Lowa ska göra affär.

En krona per vara kostar det att delta på bytardagen. Fem kronor vid ett försäljningspris över 100 kronor. Arrangörerna sköter sedan försäljningen åt kunden.

Hon vill klä sig fint. En prinsessklänning ska Lowa Kleist köpa när det är bytardag i Ås skola.
Här görs det affärer. Maja Östlund, Emma Gräsberg och Rasmus Nordmark säljer bakverk i parti och minut. Carina Lagemyr handlar med sig fikabröd hem.

Mer läsning

Annons