Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Publikrekord för Norasprinten

Norasprinten som nu gick för andra året lockade rekordmycket publik. Däremot tvingades storfavoriten Kaj Banck från Dalkarlsberg bryta på grund av motorproblem.

Annons
Fick bryta. Kaj Banck och Richard Svensson har en helt ny bil, men tvingade bryta på grund av motorproblem. Foto: Thomas Eriksson

Första varvet gick bra. Men på det andra blev det nåt fel på motorn och Kaj Banck med kartläsare Richard Svensson fick bryta.

– Vi tar det som en träningstävling för att känna på grejerna, förklarar Kaj Banck som kraschade våldsamt förra året. Sedan dess har han och teamet byggt en ny bil som blev klar för två veckor sedan. Norasprinten är första tävlingen med nya bilen och det kändes bra, förklarar han.

– Vi vill hitta tillbaka till ett bra tempo, vi tar det här året som ett läroår.

De siktar på att åka två SM-tävlingar och svenska rallycupen, närmast en tävling 17 maj i Karlstad – om de hinner få fart på motorn.

Norasprinten lockade mycket mer folk i år än förra året, berättar Olle Pettersson, ordförande för arrangerande Nora MK.

– Det är nog säkert 1000 åskådare, så här mycket korv har det aldrig gått åt förut.

Publikvänligt, och så tycker även förarna om det, förklarar han.

– De kör sitt varv och kan sen titta på hur de andra kör.

Segrare, klass1wd: Mattias Ledin, Jimmy Pettersson, MK Kopparberg. 2wd: Torbjörn Eriksson, Johan Wendel, SMK Karlskoga. 4wd: Roger Gustafsson, Tomas Eriksson, Östernärkes RMC. Hela resultatlistan hittar du här intill.

Hemmaåkare. Anders Lönnström och Hanna Lönnström från Järnboås kör för Nora MK och tycker det är bra med en så nära tävling.
Blivande rallyförare. Kul att titta på rally tycker Douglas Johansson, fyra år, med pappa Michael Johansson.
Publikvänligt. Det är lätt för publiken att följa rallyt, här Emil Karlsson och Lars Valegren, Hällefors MK.
Det är nog 1 000 åskådare, så här mycket korv har det aldrig gått åt. Olle Pettersson, ordförande för arrangörsklubben Nora MK.

Mer läsning

Annons