Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Racerbåtstävlingar på Norasjön

Det blir racerbåtstävlingar på Norasjön nu på lördag 19 juli. Nordiskt mästerskap i Formel 2 och SM i tre mindre klasser är vad publiken kan se framåt emot – och förstås hemmaåkaren Tommy Wahlsten i F2.

Annons
Hemmahopp. Nu är det dags för racerbåtstävlingar med Nordiska Mästerskapen i Formel 2, och hemmaåkaren Tommy Wahösten siktar på seger. Arkivfoto: Thomas Eriksson.

Det är i nuläget lite knapert med anmälningar till F2 men än har anmälningstiden inte gått ut och anmälningar brukar ha en tendens att komma sent, sista dagen, berättar Tommy Wahlsten i Nora Racerbåtsklubb som arrangerar tävlingen.

Noraborna kommer att få se Tommy i aktion.

– Jag hade tänkt köra, båten är i ordning och jag har beställt en ny propeller, berättar Tommy som siktar på seger.

Nuvarande världsmästaren Erik Stark kanske kommer och då blir det en stenhård fight.

– Sverige är bäst i världen i F2 för tillfället, förklarar han.

Hans son Andreas Wahlsten kommer också att tävla, och har bytt från standardklassen OSY 400 till trimmad 125 kubik. Det blir tre heat i fyra klasser, berättar Tommy. I ungdomsklasserna GP 30 och GP 15 står siffran står för antalet hästkrafter. Tävlingarna drar igång vid lunchtid på lördag och pågår under eftermiddagen. På förmiddagen är det träningskörning och alla är välkomna att komma ned och titta hela dagen, förklarar Tommy.

– Och det är gratis.

Racerbåtstävlingar. Racerbåtstävlingar på Norasjän brukar dra en hel del folk och vara något av folkfest för alla intresserade. Arkivfoto: Thomas Eriksson

Mer läsning

Annons