Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rånare i våldsam krasch med flyktbil

Rånarna slog under måndagskvällen till mot Coop Konsum i Nora. Strax därefter voltade de av vägen i hög hastighet och blev liggande i bilen med rånbytet, pistol och maskering. 

Annons
Arkivfoto

De båda männen klev strax innan klockan 21 in på Coop Konsum i Nora. Med hjälp av en pistol tilltvingade de sig kontanter och två mobiltelefoner av personalen. De lämnade därefter platsen i en bil.

- Strax därefter får vi in ett samtal om en bil som framförs i hög hastighet. Det blir inte bättre än att de på riksväg 50, i höjd med lilla Mon, voltar och blir liggande på taket. När poliserna kommer till platsen anträffas två personer, kontanter, mobiltelefoner som vi kan sätta i samband med rånet, en pistol och maskering, säger polisens vakthavande befäl Johan Wallenius.

En av rånarna fördes till USÖ för kontrol och den andre fördes till polishuset i Örebro där han i skrivande stund väntar på att bli förhörd. Det finns ännu inga uppgifter om rånaren som fördes till sjukhus. Hans kumpan är dock 26 år gammal. Enligt vakthavande befäl Johan Wallenius är mannen visserligen straffad sedan tidigare men är inte någon, för polisen, känd återfallsförbrytare.

- Han har inga sådana här brott på sig sedan tidigare, säger Johan Wallenius.

Det är oklart hur det gick för personalen på Coop Konsum.

De båda männen anhölls under natten efter beslut av åklagare. De är skäligen misstänkta för rån. 

Vet du mer? Har du bilder? Skicka SMS/MMS till 72019 eller mejla [email protected]

Mer läsning

Annons