Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regn fick allsång att flytta in

På grund av det ostadiga vädret hölls gårdagens Allsång på Bryggeriet inomhus. Under träbalkarna på andra våningen, mitt bland all konst, i den gamla bryggeribyggnaden samlades således publiken för att sjunga med till allt från Bellman till Gärdestad.

Annons
Veteraner i branschen. Björn Eckerrot ledde, i vanlig ordning, Järnboås och Vikers kyrkokörer i gårdagskvällens Allsång på Bryggeriet.

I tre år nu har Järnboås och Vikers kyrkokörer under ledning av Björn Eckerrot varit med och stått för musiken under någon av de allsångskvällar som varje sommar arrangeras i Kvarteret Bryggeriet.

– Nu är jag så pass van vid att delta vid sådana här sammanhang att jag inte längre är nervös, det är bara roligt, säger Björn Eckerrot som inte hade något emot att de i tillflykt från regnet fick hålla sommarens sista Allsång på Bryggeriet inomhus.

– Det känns rätt mysigt faktiskt, vi kommer närmare publiken på det här sättet.

Och publiken utgjordes för kvällen av ett 40-tal personer som förutom allsången även bjöds på både dikt och dans.

– Man kan säga att vi har övat sedan vi var färdiga med fjolårets julshow, åtminstone hela våren förbereder vi oss på allsången, säger Marita Eckerrot som är med och sjunger i kören.

Tidigare i sommar höll Nora kammarkör och Nora kyrkokör under ledning av Marie Nordenmalm i trådarna när den första allsångskvällen vid Bryggeriet arrangerades i år.

Från sång till prosa. Kultursekreterare Elin Sörman läste, ackompanjerad av musik och sång, en dikt om den hårda, kalla vintern och dess förlorare, änderna.

Mer läsning

Annons