Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekord för fiskeklubbens julgransförsäljning

Det blev nytt rekord för Nora Gyttorps fiskeklubbs julgransförsäljning. Klubben sålde över 300 granar och kunde skänka 20 000 kronor till cancerfonden på USÖ.

Annons

– Det gick helt otroligt bra i år, vi sålde över 300 granar och satte in 20 000 till cancerfonden på USÖ, berättar Jan-Erik Persson i fiskeklubben.

Kunderna har gett mycket positiv respons.

– De tycker att vi gör ett bra jobb, granarna är fina och att det går till väldigt bra ändamål. Det brukar alltid bli 10-15 granar kvar, men nu gick alla åt.

Ett antal eldsjälar i klubben hjälps åt att hugga granarna, och skogsbolagen Sveaskog och Vikers AB låter klubben ta granarna på deras mark och i ledningsgator. De granpengar som blir över går till klubbens barn- och ungdomsverksamhet.

Han ger ett exempel:

– Vi hade pengar kvar sen förra året, så på barnfisket i somras fick alla 120 barn som var med var sitt komplett metspö som de fick behålla. Och vi har mycket ungdomsprojekt på gång.

Dessutom har klubben köpt in en ganska stor pråm så att pensionärer och rullstolsburna kan få möjlighet att ta sig ut på sjön.Klubben har också plogat väg på Norasjön och isen är där runt 20 centimeter. Men vid Hagbyån, Hammarbyån och Bornsån har de varit och satt upp granruskor för att markera var isen är svag och farlig.– Och där ska man absolut inte gå innanför, förklarar han.

Mer läsning

Annons