Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekord för Sylvesterloppet

Sylvesterloppet slog nytt deltagarrekord med 138 tävlande i mål.Vann tävlingen gjorde Martin Regborn, 19, och Rebecka Nylin, 22.

Annons
Deltagarrekord. 138 deltagare genomförde loppet och det är nytt rekord, här från starten.

Det 30:e Sylvesterloppet blev historiskt. Rekordet låg tidigare på 136 deltagare, men det blev nu slaget med två deltagare.

– Det trodde jag inte, jag trodde på runt 100, säger tävlingsledaren Peter Comét för arrangerande Nora IFK långlöpningssektion.

– Men det följer samtidigt mönstret med de flesta andra småtävlingar i länet som ökat i år, förklarar Peter som nu genomförde sitt 29:e Sylvesterlopp och leder maratontabellen.

På damsidan segrade Rebecka Nylin för OK Tisaren. Hon är orienterare och det här var hennes första Sylvesterlopp.

– Jag försökte hålla jämn fart och sprang mitt lopp, förklarar hon.

Det var fina förhållandena, tycker hon. Även för Martin Regborn, KFUM Örebro, var det första Sylvesterloppet. Efter tre kilometer gick han upp i täten, drog ifrån och vann med över en minut till tvåan.

– Det var en bra bana, men också tuff med ganska branta backar.

Snabbaste Noralöpare blev Saga Sanders, OK Milan, och Per Eklöf, IFK Nora långlöpning, som båda kom femma i sina klasser.

läs mer i måndagens tidning

Rebecka Nylin, segrare damklassen
Martin Regborn, segrare herrklassen.
Gun Filipsson och Ritva Valkama har skött vätskekontrollen i Gyttorp i minst 25 år. Här är det dagens snabbaste Noralöpare på damsidan, Saga Sanders, som får vätska.
Per Eklöf, snabbaste Noralöparen på herrsidan

Mer läsning

Annons