Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Resecentrum invigt med bandklipp

Med tal, fanfar och bubbel invigdes Noras resecentrum på måndagen. Busstrafiken flyttade från torget redan under söndagen.

Annons
Kommunalråd Solveig Oscarsson (S) och kommunchef Jan Norlund invigningstalar vid ceremonin för Noras nya resecentrum.

Hela 44 procent av Noras arbetsföra befolkning pendlar till arbetet, och politiker från både kommun och landsting vill att fler av dem ska välja att åka kollektivt.

– Där känns vårt nya resecentrum som ett viktigt steg på vägen, säger kommunalråd Solveig Oscarsson (S).

Trafikverkets regionchef Einar Schuch pratade i sitt tal om regional utveckling och om hur viktigt det är med närhet i regionen för att nå tillväxt.

Till en Norafanfar av Claes Strömblad klippte landstingsrådet Jonas Karlsson (S) invigningsbandet. Han ville gratulera Nora och sa att kommunen med det nya resecentrumet lagt en grund för bra transporter till och från Örebro.

– Nu ska landstinget som kollektivtrafikmyndighet stå för trafiken hit. Vi har bland annat utlovat expressbussar till alla större orter i länet. Först ut är Hällefors redan i augusti och till nyår blir det sedan Noras tur, säger han.

– Vi tittar också på att pressa restiden vid exempelvis infarterna till Örebro, och på sikt jobbar vi för tågtrafik. När det gäller tåg till Nora har landstinget sagt att vi vill se det så snart vi har en järnväg som håller måttet.

Mer läsning

Annons