Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reservat utökas i Stadsskogen

Naturreservatet i Stadsskogen utökas något i nordost. Samtidigt har kommunstyrelsen beslutat att fler stigar inom området ska underhållas framöver.

Annons

Naturreservatet i Stadsskogen ligger intill bostadsbebyggelse och industriområde i Nora. Området genomkorsas av ett rikt stignät och används som närströvområde för bland annat motion och utflykter.

När reservatet bildades 2005 undantogs en liten del av skogen där ett gammalt fritidshus låg. Kommunen ville sälja huset, men hittade ingen köpare. Huset vandaliserades och revs senare.

Nu vill kommunekolog Margareta Lindkvist på BMB att även detta hörn av skogen ska ingå i reservatet. Därför har hon föreslagit kommunstyrelsen att justera gränsen i öster så att den går kant i kant med en väg.

Kommunekologen från BMB har också föreslagit en förändring i skötselplanen så att fler av de befintliga stigarna ska underhållas i fortsättningen.

– Det är flera föreningar som efterfrågat spår för löpning och mountainbikecykling. För vår del handlar det bara om lite mer slyröjning och om att ta bort eventuella nedfallna träd där, säger kommunekolog Margareta Lindkvist.

I förslaget som antagits av kommunstyrelsen finns dessutom med att det kan anläggas nya eldplatser på skjutbanan och där det rivna fritidshuset tidigare låg.

Mer läsning

Annons