Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Rulle" tar sin dialys igen

Raulf ”Rulle” Pettersson har börjat ta sin dialys igen – i väntan på besked från sin överklagan. Socialchefen anser att de har beviljat ”Rulle” många timmar, men nu är det upp till förvaltningsrätten i Karlstad att avgöra om de gjort fel eller inte.

Annons

NA har vid ett flertal tillfällen (senast den 28/6) skrivit om ”Rulle” som är både blind och handikappad och behöver ledsagartimmar för att kunna utöva sitt livs hobby – att vara med när hans fyra travhästar tävlar.

I Nora kommuns riktlinjer står det att man kan bli beviljad ledsagare vid högst fyra tillfällen på en månad. Rulle har 40 timmar i månaden, eller tio timmar i veckan.

– Rulles situation är ju ganska ovanlig, han har ett intresse som tar mycket tid när han ska ta sig till travtävlingar som ligger långt bort, säger socialchefen Mona Forsberg och menar att hon inte kan se att något fel har begåtts i bedömningarna.

– Det jag kan säga är att vår handläggare har gått efter våra riktlinjer och innan hon tagit besluten har hon förankrat detta med andra. Det är viktigt att man får en skälig levnadsnivå.

Men en skälig levnadsnivå är ju just det som Rulle inte anser att han har?– Ja, och Rulle har ju skickat in sin överklagan, som vi nu inväntar. Då kommer vi att få se om vi har gjort rätt eller fel, och får vi oss en knäpp på näsan så kommer vi att rätta oss.

Har Nora kommun extra hårda riktlinjer?– Varje kommun har sina egna riktlinjer, och jag har jobbat i många andra kommuner men kan inte se att vi har hårdare riktlinjer än andra. Jag tycker de är rimliga, säger Mona Forsberg.

Mer läsning

Annons