Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rymoen gör ett sista försök

Ett avgörande är nära inom politiken i Nora. Kommunalrådet Tom Rymoen (M) kommer att agera på flera fronter under helgen.
- Det kommer att gå ut en inbjudan till fyra partier, säger Rymoen.

Annons

Under nästa vecka måste något hända med maktsituationen inom politiken i Nora. Det säger kommunalrådet Tom Rymoen inför ett intensivt helgarbete.

Enligt Tom Rymoen har den styrande majoriteten dels fått en förfrågan från Norapartiet om att försöka lappa ihop den gamla majoriteten, samtidigt som de tre partier som nu styr söker en lösning med Socialdemokraterna. Parallellt med detta för både Folkpartiet och Moderaterna enskilda samtal med S och V.

-Jag är tveksam till en ny sexpartisamverkan efter det som varit, säger Rymoen. Jag ska självklart kolla med samtliga partier hur de ställer sig, men jag tror inte så mycket på det. Vissa saker är svåra att göra ogjorda och Norapartiets agerande med rena personangrepp är svåra att glömma.

Redan under fredagseftermiddagen skickade Tom Rymoen en ny inbjudan till Socialdemokraterna och trots att S-ordföranden Svenerik Nykvist tydligt deklarerat att S vill hitta ett samarbetsparti vägrar Tom Rymoen att spräcka den trio som idag styr i minoritet.

-Ja, jag svarar med en inbjudan till nya samtal med Socialdemokraterna, säger han. Jag är inte beredd att spräcka minoriteten i dagsläget, men allt är förstås föremål för förhandlingar.

Socialdemokraterna har tidigare tolkat inviterna som en inbjudan med armbågen, men Rymoen hoppas fortfarande på ett konstruktivt samtal.

-Vi har ett gemensamt ansvar för Nora fram till valet 2014, säger han. Men lyckas vi inte i de här samtalen att komma fram till något så får vi ju avgå. Någon form av besked måste vi få fram under nästa vecka.

Mer läsning

Annons