Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rymoen upprörd på Hyresgästföreningen

Hyresgästföreningens medlemmar i Nora fick på tisdagen ett brev som slog fast att den politiska majoriteten i Nora ska besluta om att sälja ut 100 till 200 lägenheter och höja hyrorna med tre procent på kommunfullmäktiges sammanträde på onsdagen.
- Det här är ett riktigt övertramp, säger kommunalrådet Tom Rymoen (M).

Annons

Hyresgästföreningen föregick politikerna när man under tisdagen skickade ut brevet till sina medlemmar. Man skriver där att politikerna ska fatta beslut om den genomlysning som gjorts av Norabostäder AB och skriver att de dramatiska besluten fattas utan något som helst inflytande eller delaktighet från hyresgäster eller andra i Nora.

-Vi kände oss tvingade att skicka det här brevet, säger Fredrik Andersson på Hyresgästföreningen. Vi har inga andra indikationer på att beslutet blir ett annat än det vi skrivit. Vi gjorde samma sak i Örebro när Öbo skulle sälja ut.

Brevet har uppenbarligen upprört framför allt äldre hyresgäster, och det är också en av tankarna med Hyresgästföreningens agerande.

-Klart att de blir upprörda, säger Fredrik Andersson. Men vi tycker inte det är vettigt att det här går så snabbt. Vi vill engarera i en fråga som kommer att beröra många hyresgäster i Nora.

Kommunalrådet Tom Rymoen tycker Hyresgästföreningens agerande går långt utanför gränserna.

-Jag lider med alla pensionärer som nu tror att de har en tre procent högre hyra från och med torsdag, säger han. Vi kommer att organisera om, men ser framför allt över kostnaderna.

I Hyresgästföreningens brev fanns telefonnummer till berörda politiker och under en timme fick Tom Rymoen ta emot minst fem samtal från oroade pensionärer.

-Jag tycker det här sättet att agera är fruktansvärt osmakligt gjort av Hyresgästföreningen, säger han.

Mer läsning

Annons