Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S avvaktar med egen kandidat

Oppositionen har inte bestämt sig för om de kommer att lägga fram ett eget förslag på kandidat till kommunalrådsposten.

Annons

– Vi har inte sett Anna Magnussons avsägelse än, vi vill ha svart på vitt innan vi agerar, säger Svenerik Nykvist (S), arbetare-kommuns ordförande.

Däremot anser han att det borde genomföras proportionella val till styrelser och nämnder utifrån den mandatsituation som råder.

– Det tycker vi vore det mest ärliga sättet att agera från den borgerliga majorieten som inte längre är en majoritet. Därför borde man ställa sina platser till förfogande, då blir det ett helt annat politiskt läge, det tycker vi vore mest renhårigt mot väljarna. Rymoen har sagt i nån artikel att ”har vi inte majoritet så tänker vi kliva av”, men det är tydligen dagsformen som avgör, säger Nykvist.

Om S föreslår en kandidat till kommunalrådsposten kommer V att stödja den. Och nu när de sex tidigare samverksanspartierna inte är i majoritet längre ska det synas i styrelser och nämnder, menar Camilla Andersson (V). .

Att C, FP och M vill fortsätta samarbeta med Norapartiet är förkastligt, anser hon.

– Det är mycket konstigt med tanke på de uttalanden de gjorde när KD först bröt samarbetet. Då tänker jag på Centerpartiets Helena Vilhelmsson som sa att Norapartiet inte var något riktigt parti utan ett kravställarparti. Att de försöker smyga ihop igen tycker jag låter väldigt märkligt.

Mer läsning

Annons