Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S fortsätter att styra med M

– Det ställdes inga krav på att vi skulle bryta samarbetet med Moderaterna, säger Norasocialdemokraternas ordförande Gerd Erlandsson, efter måndags­kvällens S-stormöte.

Annons

Svenerik Nykvists avhopp från S i Nora och David Stansviks övergång till Vänsterpartiet tidigare låg till grund för arbetarekommunens möte i måndags.

– Det blev ett bra möte med fler än 40, kanske närmare 50 medlemmar, säger Gerd Erlandsson.

Senaste fullmäktigemöte med beslutet om ensamkommande flyktingbarn blev en betydande diskussionspunkt.

– Vi röstade inte fel, men skulle ajournerat oss och gått igenom detaljer noggrannare än vi gjorde. Det är slutsatsen, säger Gerd Erlandsson.

Någon diskussion, ifrågasättande eller rent av att bryta upp från nuvarande samarbete med Moderaterna förekom inte på stormötet enligt Erlandsson.

– Det handlade mest om hur vi ska gå vidare. Bland annat med nomineringar och fyllnadsval. Där har vi inga namn än och det kommer inte upp förrän i mars i fullmäktige, säger hon.

Gerd Erlandsson konstaterar att nu handlar det om verksamhetsplanen och budget för 2014 som ska genomföras.

– Den står inte bara S och M bakom utan även fler partier.

Ombytliga maktförhållanden

Efter turbulens 2011 och 2012 med spruckna borgerliga allianser, minoritetsstyre, avhopp, gick S och V försommaren 2012 in i ett samarbete med M.

I våras valde V att kliva av samarbetet. Kvar blev tvåparti­koalitionen S och M. För ett par veckor sedan klev S-veteranen Svenerik Nykvist av från partiet i Nora och konstaterade att S vek sig för M och svek sina ursprungliga vallöften.

Mer läsning

Annons