Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samarbete ger styrka

Vad gör Region Örebro län för företagarna? Det var temat när regionen stod värd för tisdagens näringslivsfrukost.

Annons
Ny region. Regionråd Marie-Louise Forsberg-Fransson, S, besökte tisdagens näringslivsfrukost på Nora stadshotell för att berätta om nybildade Region Örebro län.

Nora. Nybildade Region Örebro län är länets klart största arbetsgivare och omsluter tio miljarder varje år.

– Vi blev starkare tillsammans när regionförbundet och landstinget samlade allt sitt under ett tak, säger regionråd Marie-Louise Forsberg-Fransson, S.

Men hon pekar samtidigt på flera områden där regionen kan bli bättre.

– När det gäller företagande handlar det bland annat om att koppla ihop och ta vara på de resurser som finns i vårt område.Marie-Louise Forsberg-Fransson menar att man i Örebro län har grannar åt alla håll och att man därför tvingats bli bra på att samarbeta.

Samarbete med grannarna är också grundtanken för Business region Örebro, BRO, där Ingela Pihl är ny verksamhetschef. Hon berättade om hur regionen och tio kommuner i länet samarbetar för att få hit företagsetableringar. Men också om hur BRO arbetar med kompetensutveckling för bland annat företagsrådgivare.

En annan del av regionens företagsstöd berättade Malena Pirsech om. Hon och hennes kollegor delar årligen ut 14 miljoner i bidrag för såväl investeringar och marknadsföring som konsulttjänster.

– Men Noraföretagen kan bli mycket bättre på att söka de här bidragen, säger hon.

Mer läsning

Annons