Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samlad aktion mot avgift förveteranjärnväg

När Socialdemokraterna hade valupptakt i helgen, förlade man evenemanget på turistjärnvägen till Karlskoga. Tillsammans med Karlskoga och Degerfors ville man förstärka oppositionen mot Transportstyrelsens förslag att kraftigt avgiftbelägga museijärnvägarna.

Annons

Noras kommunalråd Sven-erik Nykvist (S), tillsammans med kollegorna Niina Laitila i Karlskoga och Annika Engelbrektsson i Degerfors, landstingsrådet Marie-Louise Forsberg-Fransson och NJOV-ordföranden Anders Olsson, slog på lördagen ett slag för att regeringen måste undanta museijärnvägarna från förslaget på att höja avgifterna.

– Man har näsan precis ovanför vattenytan i dag, säger Nykvist. Och det här är en riktig snoksmäll för alla dem som jobbar ideellt. Vi tänker inte genomföra den här höjningen om vi vinner valet.

Svenerik Nykvist menar att en höjning av avgifterna vore förödande för Nora kommun.

– Sedan år 2000 har det lagts ned 40 miljoner för att utveckla det här, säger han. Och för Noras del är järnvägen oerhört viktig, inte minst för Noras varumärke. Att få en extra kostnad på 350 000 kronor skulle vara förödande och alla satsningar som gjorts skulle gå om intet.

Mer läsning

Annons