Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samverkan med villkor

Nu ställer S och V en rad krav mot de borgerliga partierna för att överhuvudtaget gå med på ett bredare samarbete. Däribland att kulturpedagogerna ska få vara kvar. Det stod klart efter Socialdemokraternas medlemsmöte i går kväll.

Annons

Sent i går kväll kom beskedet. S och V kan tänka sig att samarbeta med de borgerliga partierna för en bredare lösning. Men bara om de går med på den kravlista medlemsmötet bestämt. Lagen om valfrihet ska bort från dagordningen, omorganisationen av bolagen stoppas och görs i rätt ordning. Och att det blir extra bolagsstämmor den 4 januari.

– Vill man vara med och forma framtiden i Nora så är det här som gäller från vår sida, säger Svenerik Nykvist.

S och V lägger fram sin reviderade budget den 7 december, förklarar han.

– Det handlar om långsiktighet, vi ska spara 20 miljoner nästa år och då vill vi se om man är beredd att vara med och ta ansvar.

Såväl M, C, FP som KD har uppvaktat S om ett bredare samarbete.

– Men då vill vi att man ställer upp på vår budget och våra hjärtefrågor, säger han.

Dit hör att kulturpedagogerna får vara kvar.

Nu är det dessutom en splittring i den borgerliga samverkan sedan Anna Magnusson (KD) sökt samarbete med S. Pia-Maria Johansson (C) menar i ett pressutskick att Anna Magnusson gått bakom ryggen på övriga samverkanspartier, trots att de hade kommit överens om att med enad front sätta ned foten mot Norapartiet.

– Men C, FP och M har också uppvaktat oss, där gör vi ingen skillnad, säger Svenerik Nykvist.

I dag är det kommunstyrelsemöte och kommunfullmäktige. KF-ordförande Monika Aune (MP) har avsagt sig ordförandeposten. Det kändes självklart att lämna uppdraget när KD lämnat samverkan, anser hon.

Mer läsning

Annons