Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandra hjälper Norabor hitta löpsteget

En arbetsdag kan innehålla alltifrån personlig träning på gymmet till onlinecoachning av elitcyklister och massage. I vår leder Sandra Almer också två nya löpgrupper med ett 40-tal springsugna Norabor.

Annons
Ett 40-tal Norabor deltar i de löpgrupper som Sandra Almer leder i Nora i vår. Bitte Bivall och Marie Karlsson är med för att komma igång med löpningen och få lite peppning. Petra Johansson hoppas få lära sig löpteknik som gör att hon slipper få ont i knät.

Sandra Almer utbildade sig till personlig tränare för drygt tio år sedan, och ville starta eget. Men eftersom hon också ville bo kvar i Nora kändes marknaden för liten.

– Jag la planerna på is, fick barn och 2007 fick jag jobb på Orica. Men jag kom hela tiden tillbaka till att jag vill jobba med hälsa och träning. Jag vill få folk att må bra.

Efter en massageutbildning kände Sandra att hon fick ytterligare ett ben att stå på som egen företagare.

– För ett år sedan kände jag att det var nu eller aldrig, och bestämde mig.

I somras kom Sandra in på tränarprogrammet på universitetet. Nu är hon tjänstledig i tre år och pluggar heltid, samtidigt som hon jobbar nästan lika mycket i egna firman.

– Verksamheten har växt mer än jag vågat hoppas. Jag är extremt bra på att planera, och hinner mer än jag egentligen borde. Men jag är bra på att ta mig tid för familjen också.

Sandra har läst en rad utbildningar genom åren och har en utbildning till löpcoach som hon inte ville glömma, så när Runacademy drog igång löpgrupper i Örebro anmälde hon sig som ledare.

– Då fick jag frågor om grupper i Nora också, och sedan en vecka är jag igång med två löpgrupper här med totalt 40 deltagare. Många är nybörjare, andra springer mycket men vill bli bättre.

Löpgrupperna handlar inte om att springa långt och snabbt, utan mer om teknikövningar för att nöta in ett effektivt löpsteg.

– Vi börjar med hur man springer fel. Många tar alldeles för långa kliv och landar på hälen. Genom övningar försöker vi få ett kortare steg där vi landar mer på framfoten, förklarar Sandra.

Själv är hon inte löpare, utan cyklist. Hon har tävlat i cykel på elitnivå i några år.

– Jag har licens i år också och det kanske blir några tävlingar. Men cyklingen är tidskrävande och jag måste prioritera. I år ska jag cykla Vätternrundan som ledare, och så arrangerar jag ett cykelläger i Nora i maj.

På frågan om det känns som att hon hittat rätt nu när hon vågat satsa på det hon drömt om i över tio år tvekar inte Sandra en sekund.

– Absolut, jag stortrivs!

Allra roligast tycker Sandra att det är att jobba med nybörjare, för där syns resultaten snabbats och det peppar både henne och kunden.

– Jag jobbar inte bara med elitidrottare, utan med många vanliga Norabor som vill gå ner i vikt eller komma igång med träningen. Jag jobbar med långsiktiga mål för att hitta en sund och hälsosam nivå på både kost och träning.

Framöver hoppas Sandra kunna jobba mot företag, med massage och lunchlöpning på arbetsplatser.

Mer läsning

Annons