Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sätter fokus på allas lika värde

Som ett led i den RFSU-ledda kurs som Noras fritidsledare gick i våras arrangeras nu en helg med fokus på allas lika värde.– Grundtanken är att alla ska känna sig trygga, säger Madelene Hellström, fritidsledare.

Annons

Den 10 oktober går startskottet för arrangemanget ”En plats för alla”, i samarbete med Karlsängskolan.

– Det är en föreläsning för eleverna på dagen och på kvällen bjuder vi in alla, även vuxna, till Går´n, säger Madelene Hellström.

– Det kommer att hända lite allt möjligt, workshops, utställningar, uppträdanden, dans och musik. Sen blir det kanske någon överraskning också, säger Ronny Wästborn, fritidsledare.

På lördagskvällen vänder sig arrangemanget endast till ungdomarna i form av disco på fritidsgården.

– Vi har ju alltid stått för de här värdena men det här är ett sätt att vara lite mer offensiva och visa det, säger Ronny Wästborn.

– Ämnet, allas lika värde, behöver lyftas fram med tanke på det klimat som råder i samhället, det behövs extra fokus på det nu tycker vi, tillägger Mats Johansson, fritidsledare.

Från skolans sida fanns inga tvivel om att man skulle delta i arrangemanget.

– Det är en kanonidé. Det handlar inte bara om HBTQ-frågor, det handlar även om att vi gillar olika. Vi planerar att låta tanken genomsyra en del av lektionerna den kommande veckan, säger Eva-Karin Olsson Källqvist, rektor.

Mer läsning

Annons