Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seminarium om mottagande av flyktingbarn

I mitten av april hålls ett öppet seminarium i Nora om mottagandet av ensamkommande flyktingbarn. Seminariet kom till utifrån en motion av miljöpartiet.

Annons
Hoshmat Ahmadi.

Miljöpartiet har länge drivit frågan om att Nora borde ta sitt ansvar och delta i mottagandet av de flyktingbarn som kommer till Sverige på egen hand. Ett år innan kommunen tog beslut om ett mottagande skrev Monika Aune, MP, en motion där hon önskade ett seminarium i frågan.

Nu finns ett boende för ensamkommande barn i Gyttorp sedan i höstas, och till onsdagen 15 april planeras ett seminarium om situationen för dem. Enhetschefen Hoshmat Ahmadi har fått i uppdrag att planera det öppna seminariet, som hålls på stadshotellet.

– Det kommer att handla om vilka behov som finns och om kommunens åtagande. Vi kommer att titta på den trestegsmodell för utslussning i samhället som många kommuner jobbar efter. Dessutom kommer jag att bjuda in exempelvis socialtjänsten och idrottsklubbar för att de ska få berätta hur de möter de här ungdomarna, säger han.

William Grönlund, MP, är glad att motionen bifalls och att seminariet blir av.

– Det här är en väldigt komplex fråga, och integrationen av de här ungdomarna är väldigt viktig, säger han.

I dag bor tio ungdomar mellan 15 och 17 år på Dalgården i Gyttorp.

Mer läsning

Annons