Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Servicecenter på återremiss

Det finns långt gångna planer på att införa ett servicecenter i Nora kommun. Nu återstår för tjänstemännen att räkna på hur personalresurser kan omfördelas för detta.

Annons

Kommunstyrelsen fick i går en grundlig genomgång av planerna på att införa ett servicecenter som bland annat ska ersätta kommunväxeln, serva medborgarna med enklare handläggning och avlasta tjänstemännen så att de får jobba mer med det de är specialister på.

Politiskt verkar alla överens om nyttan med ett servicecenter. Men majoriteten vill inte fatta beslut om införande i nuläget.

– Vi föreslår att personalchefen och kommunstrategen får i uppdrag att inför budgetprocessen se över hur personalresurser kan omfördelas för att genomföra projektet, säger kommunstyrelsens ordförande Solveig Oscarsson (S).

– Vi har snävt med resurser i dag och det här är ett sätt att organisera sig bättre. Vårt beslut borde handla om en vilja att införa ett servicecenter eller ej. Resursfördelningen borde sedan vara en organisationsfråga, säger Gabrielle Peteri (FP).

Tom Rymoen (M) menade att den kvalitetshöjning som ett servicecenter kan ge Noraborna måste få kosta en del.

– Men det måste bli en fråga för budgetberedningen och då krävs en förstudie av våra lokala förutsättningar.

Mer läsning

Annons