Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simon och Therese först i Utmaningen

(Uppdaterad version) Simon Undemar, Norra Husby tjuvfiskeförening, var först i sista bytet till löpning och vann årets triathlon Utmaningen under fredagskvällen på tiden 23,59. I fjol var segrartiden 22.38, men årets antal deltagare på 140 tävlande var rekord.

Annons
BlöT utmaning. Norabon Mikael Gustavsson var på väg till cykeln från simturen i Norasjön.

Hemmalöparen Per Eklöf kom på en femteplats. Segrande kvinna var Therese Carlsson, Örebro AIK, på tiden 28,17. Tvåa blev Katja Nyström från Örebro Poliskår med Karin Eknor, OK Milan, tätt efter på en tredjeplats.

– Jag deltog i ett triathlon för två år sedan i Nerikes Kil och i Kilsbergstriathlon för ett par veckor sedan. Längdskidor är min grej, men jag har fått blodad tand för det här, sa Therese Carlsson, Örebro AIK, före start.

Det var en osannolik hög andel poliser med i Utmaningen. Tävlingen ingår i Länspolismästerskapet.

– För mig är det här bara en kul grej, säger polismannen Henrik som håller efternamnet för sig själv. Hans cykel indikerade att han inte hårdsatsar på sporten.

Peter Comet har sprungit Utmaningen sedan starten i miten av 1980-talet.

– Det här är en höjdpunkt för många. Oftast är triathlontävlingar förvisade till en å med de närmast sörjande som publik. Här är det folkfest, säger han och noterar ideala förhållanden, förutom vattentemperaturen.

Mer läsning

Annons