Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skarp kritik av hantering av bussfråga

Expressbussen som blåser förbi Nora är nu uppe på landstingsledningsnivå. Men trots ett skarpt brev från kommunalråd Solveig Oscarsson (S) och kommunchefen Jan Norlund till landstingsledningen kommer bussarna ändå inte att stanna i Nora.

Annons

Hanteringen är ”helt oacceptabel” som Solveig Oscarsson och Jan Norlund uttrycker det i brevet till landstingsledningen. De kräver ett omedelbart möte med landstingsledningen – något som nu också skett.

– Vi framförde hur vi tyckte att hanteringen gått till, förklarar Solveig Oscarsson.

Den nya expressbussen Hällefors-Örebro skulle ha stannat i Nora.

– Sen ändrar man det i sista minuten. Om vi vetat det hade vi kunnat planerat för det, nu känns det som vi gått ut med en falsk förhoppning till Noraborna, säger hon.

Carl Henry Eriksson, tf chef för länstrafikförvaltningen, tar åt sig av kritiken. Men trots det kommer bussen inte stanna i Nora.

– Vi borde ha sett det här tidigare. Det får vi ta på oss. När vi planerade i vintras tog vi för givet att man skulle åka in i Nora, men under våren blev vi uppmärksammade på det enda sättet att få bussen att gå snabbare till Örebro är att inte gå in i Nora, menar han. De tittar på en expressbusslinje Nora-Örebro som i så fall inte igång förrän i december.

– Vi tycker att man kunde ha hittat någon kompromiss och åkt in till Nora, säger Solveig Oscarsson.

Mer läsning

Annons