Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skjuter på förskolebeslut

Politikerna skjuter på beslutet om hur kösituationen till förskolan ska lösas. Nämndordförande vill lyssna på en föräldragrupp, men oppositionen får svårt att delta och känner sig överkörd.

Annons

Knappt tjugo barn står i kö för att få en barnomsorgsplats i vår, men de flesta förskolor är överfulla.

Rektorerna har tillsammans med barn- och utbildningsnämndens ordförande Anna Magnusson (KD) tagit fram två förslag till lösning.

En egen grupp

Det första handlar om att överinskriva och att då i första hand erbjuda plats där det finns lite utrymme kvar – i Dalkarlsberg och Järnboås. Det andra förslaget handlar om att lyfta 5-åringarna på Järntorgsskolans förskola till en egen grupp och ta in vårens nya barn i en ny syskongrupp.

Många föräldrar söker förskola centralt, men förslaget om ännu en barngrupp på Järntorgsskolan kräver pengar till både personal och hyra.

Tanja Söberg (MP), som själv sitter i föräldrarådet på Järntorgsskolan, vill att nämnden har en dialog med föräldrarna innan beslut tas.

Beredd att diskutera

Anna Magnusson (KD) sade sig vara beredd att diskutera utformningen av verksamheten om nämnden beslutar om en ny barngrupp på Järntorget. Men efter ajournering ändrade hon sig och föreslog att beslutet skjuts till ett extra nämndsammanträde i nästa vecka, efter ett möte med föräldrarådet på fredag.

Beslutet ifrågasätts av socialdemokraterna som dels inte bjudits in till förädlarmötet dels har svårt att delta i nämndsammanträdet med så kort varsel.

– Jag har svårt att få ledigt, särskilt när det är sportlov och mycket ordinarie personal redan är ledig, säger Eva Overgaard (S).

Mer läsning

Annons