Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skjutna 29-åringen har lämnat sjukhuset

Någon officiell kontakt har inte tagits mellan åklagarna i Örebro och Skåne angående utredningarna om 22-åringen som misstänks för mord i Påarp och mordförsöket i Gyttorp.

Annons

Den 29-åriga Gyttorpskvinnan som sköts i halsen förra tisdagen skrevs ut från Universitetssjukhuset i slutet av förra veckan, bara några dagar efter dådet.

En granne som tog hand om 29-åringen har berättat att hon blödde kraftigt från utgångshålet strax nedanför nacken.

Har kvinnan haft tur som inte skadades mer allvarligt?

– Det jag kan säga är att det är väldigt bra att hon redan är utskriven från sjukhuset efter vad hon utsatts för. Men visst har hon haft tur, säger åklagare Lars Duberg som leder förundersökningen mot 22-åringen som misstänks för mordförsöket.

Duberg berättar också att polisen var i Gyttorp under måndagen för att förhöra vittnen till händelsen.

– Jag kommer att ha en sittning med polisen för att höra vad som framkommit av det, sa Lars Duberg på tisdagsförmiddagen.

I övrigt vill han inte säga särskilt mycket om utredningen.

Detsamma gäller de poliser och den åklagare i Skåne som undersöker det andra brottet 22-åringen kopplats till – mordet på hans 46-åriga rumskamrat i skånska Påarp.

– Jag har inga kommentarer över huvud taget, säger åklagare Hans Harding i Helsingborg.

Påarpsbon sitter häktad för mordförsöket i Gyttorp och han har erkänt att han var på platsen när kvinnan sköts. Några dagar senare hittades hans rumskamrat död bara 30–40 meter från där männen bodde i Påarp.

Trots kopplingen mellan dåden har det inte förekommit någon officiell kontakt mellan åklagarna som leder de två förundersökningarna.

– Man måste ha de olika utredningarna var för sig och sedan får vi diskutera om vi har något gemensamt, säger åklagare Lars Duberg.

Mer läsning

Annons