Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SM är nu möjligt för bågskyttarna

– Nu förväntar jag mig en ansökan om att arrangera ett SM i Nora.Med dessa ord invigde Kurt Lundgren, ordförande i Västra Svealands bågskytteförbund, den nya fältbanan för bågskytte.

Annons
Med sikte mot nya mål. Samuel Skoglund demonstrerar bågskytte mot en av de 24 nybyggda måltavlorna som nu finns på bågskytteklubbens fältbana.

Den permanenta fältbanan med sina fasta skjutmål finns redan sedan 3 år tillbaka på bågskytteklubbens bana strax utanför Nora. Nu har klubben investerat i sammanlagt 24 flyttbara skjutmål också.

– Det gör att vi nu har en fullskalig fältanläggning med både de fasta och de portabla måltavlor som krävs, sade Göran Carlsson från Nora bågskytteklubb.

Det handlar om en investering på nästan 170 000 kronor som klubben nu har gjort. Hälften av pengarna har de fått från Örebro läns idrottsförbund. Föreningen har även fått 25 000 kronor vardera av Leader Bergslagen och Sparbanksstiftelsen.

– Vi bygger också ut anläggningen med en toalett och en vagn för sekreteriatet.

På torsdagskvällen invigdes den utbyggda fältbanan under ceremoniella former. På plats var bland annat Cenneth Åhlund, generalsekreterare i Svenska bågskytteförbundet.

– Fältbanan i Nora är en mycket bra bana. Det är ingen personbästabana, det är den för svår för, men det är sådana här bra banor som utmanar och lockar till sig de bästa skyttarna, sade Åhlund.

På måndag startar en nybörjargrupp i bågskytte på Nora bågskytteklubb för den som önskar prova på sporten.

Invigning. Flankerad av Nora-skyttarna Samuel Skoglund och Isak Carlsson klipper Kurt Lundgren det blågula bandet. Nu har bågskytteklubben en fullskalig fältanläggning för bland annat SM-tävlingar i sportgrenen.

Mer läsning

Annons