Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SM-tävlingar på sjön

Nu på lördag är det dags för sommarens enda racerbåtstävlingar på Norasjön. Nora racerbåtsklubb anordnar då SM- och RM-tävlingar i fyra ungdomsklasser.

Annons

– Vi jobbar hårt med att få fram nya, unga förare och på lördag har vi fyra killar som tävlar för Nora racerbåtsklubb, berättar Tommy Wahlsten i arrangörsklubben.

Tradition

För Noras vidkommande är det tradition med kvalitativa racerbåtstävlingar på Norasjön. Och traditionerna hålls vid liv på lördag när en deltävling i SM och RM hålls. Från arrangerande Nora racerbåtsklubb kommer David Karlsson Boman, Andreas Wahlsten, Oscar Jernetz och Jesper Forss att försvara hemmaklubbens ära.

– Andreas, David och Oskar tävlar i klassen OSY 400 och Jesper i F4s, berättar Tommy Wahlsten. Och med dessa standardbåtar har de chansen att vara med högt upp.

Klass OSY 400 är en inskolningsklass som är tänkt att vara ett billigt insteg i båtsporten, men det är långt ifrån några ekor som kommer att guppa runt på Norasjön.

– Nej, absolut inte, säger Tommy Wahlsten. Det handlar om standardbåtar som får varva max 7000, men farterna ligger uppåt 95-100 kilometer i timmen.

Framtida stjärnor

Kanske får publiken vid Norasjön se framtidens racerbåtsstjärnor på lördag, som inleds med träning under förmiddagen och tävlingar under hela eftermiddagen.

– Jag hoppas det blir bra tävlingar, fint väder och mycket publik, summerar Tommy Wahlsten.

Mer läsning

Annons