Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smash into pieces  klara för Norarocken

Smash into pieces är klara för Norarocken i början av juni. Det blir det skivaktuella bandets första spelning i Nora på två år.

Annons

Totalt är 20 band klara för att spela på Norarockens två eller tre scener i Folkets park under skolavslutningsveckan, och alla band har någon form av Noraanknytning.

– Under avslutningskvällen på fredagen är Smash into pieces dragplåstret, säger Sebastian Söderqvist från Mitt andra hem.

Smash into pieces vann Luciatalangen på Karlsängsgårn i Nora 2006. Sedan dess har de vunnit Talangen i Brunnsparken i Örebro och spelat i TV4:s Talang. Bandet gör 60 spelningar runt om i landet varje år, men har inte spelat i Nora sedan Valborg och Noradagarna 2010.

– Det är helt klart dags igen, säger Benjamin Jennebo.

– Vi har hållit på i ett år nu och spelat in en platta som precis är klar, så vi kommer att spela några nya låtar från den under Norarocken.

Första låten, ”I want you to know”, från nya plattan släpptes nyligen på nätet genom tävlingen Metro on stage där Smash into pieces leder stort efter en dryg veckas omröstning.

Även om artistlistan inför Norarocken börjar ta form så finns fortfarande utrymme för den som vill engagera sig och bidra. Arrangörerna söker bland annat efter föreningar som vill visa upp sig eller ordna prova på-aktiviteter.

Både Karlsängsgårn och Mitt andra hem flyttar sina verksamheter till parken den här veckan. – Vi driver kaféet. Vi har också bland annat ett hörn för singer-song-writers som vill uppträda och work shops där äldre musiker får hjälpa yngre, berättar Ronny Wästborn från Karlsängsgårn.

Mer läsning

Annons