Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart dags för länets största bytardagar

Nu är det dags att rensa bland urväxta skor, kläder och leksaker.Sista helgen i mars är det dags för bytardagar på Karlsängskolan.

Annons
Inlämning. Omkring 20 000 artiklar brukar lämnas in vid bytardagen på Karlsäng.

Bytardagarna på Karlsäng hör till landets största, med omkring 20 000 inlämnade artiklar.

Det som lämnas in ska vara helt och rent. Barnkläderna är uppdelade på tre olika rum, efter storlek. Tonårskläder har ett eget rum, liksom vuxenkläder, skor, leksaker och böcker. Dessutom finns ett diverserum för cyklar, barnvagnar, fotbollsskor, väskor, ridstövlar, lampor och mycket mer.

– Nytt för i år är att man bara får lämna in en lista, 24 artiklar, per person på vuxen. Tanken är att den här regeln ska minska köerna och ge bättre överblick över det som lämnats in, säger Ulrica Andersson, en av de ansvariga för bytardagarna.

Det kostar 1–10 kronor att lämna in något till försäljning på bytardagarna. Överskottet ska sedan gå tillbaka till föreningslivet. Ulrica Andersson uppmanar därför Noraföreningar med barn- och ungdomsverksamhet att söka pengar.

– I samband med förmötet delade vi ut pengar till Nora scoutkår och till NPBK:s F07/08. Men vi kommer även att behandla ansökningar på eftermötet, säger hon.

Ulrica Andersson påminner också dem som vill vara med och jobba som vikarier på höstens bytardag att skriva upp sig på de vikarielistor som finns anslagna i vår.

Fotnot: Inlämning sker fredag 27 mars 17–19, försäljning lördag 28 mars 10–13.

Mer läsning

Annons