Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Solveig nytt oppositionsråd

Det blir barn- och utbildningsnämndens avgående ordförande Solveig Oscarsson som blir socialdemokraternas oppositionsråd i Nora de kommande fyra åren. Detta stod klart sent på måndagskvällen.

Annons
Solveig Oscarsson (S).

– Vi var helt eniga och det var väldigt enkelt för oss att göra de här valen, säger socialdemokraternas ordförande Anna Karlsson.

Det har spekulerats om kommunalrådet Svenerik Nykvist trots allt skulle axla rollen som oppositionsråd efter höstens valförlust. Nykvist har tidigare aviserat sin nedtrappning, men ställt sig lojal för partiets vilja. Rykten har också pekat ut avgående fullmäktigeordföranden Per Andréasson som tänkbart oppositionsråd.

Men medlemmarnas val föll alltså på barn- och utbildningsnämndens ordförande Solveig Oscarsson.

– Jag känner mig hedrad över att ha fått partiets stöd, säger Oscarsson. Den här rollen blir lite av spindeln i nätet för partiet.

Solveig Oscarsson har funnits med länge i politiken, men är ändå ett oprövat kort i en roll som kan bli tuff under den kommande mandatperioden.

– Det viktiga är att vi har ett tydligt budskap, säger hon. Jag är nog inte den typen som håller på med personangrepp, men jag kommer att arbeta hårt med att få fram vår politik. Och självklart ta de debatter som krävs.

Speciellt mycket nytt blir det inte annars. Socialdemokraternas laguppställning i kommunstyrelsen kommer att bestå av Solveig Oscarsson, Elisabeth Hoikkala, Per Andréasson, Kjell Söderlund, Thomas Jansson och David Stansvik. Kommunalrådet Svenerik Nykvist ställs utanför i en ersättarroll.

– Vi har haft en lång demokratiaspekt i partiet och det känns bra, säger Anna Karlsson. Nu står vi verkligen bakom en samlad och enad front.

Mer läsning

Annons