Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sprider glädje med kaffekorg

Med kaffe och smörgås bjuder en grupp frivilliga på glädje och värme på Noras gator. De vill göra alla hjärtans dag till Hela människans dag.

Annons
Glädjespridare. Eva Marcusson från Hela människan bjuder Lomia Jansson och Lena Berndes på kaffe, smörgås och gelehjärtan i tidningsrummet på bibilioteket.

– God morgon! Får vi bjuda på en kopp kaffe och en smörgås?

Eva Marcusson håller fram kaffekorgen mot dem hon möter längs gatorna denna vintermorgon. Någon hade nyss ätit frukost men tackar ja till ett geléhjärta.

– De sprider glädje bara genom att gå fram till folk och börja prata, säger Louise Hardenborg.

– Bra initiativ! Hela människan gör ett viktigt arbete.

Hela människan vill minska den sociala utsattheten i samhället och i Nora jobbar föreningen bland annat med olika kaféverksamheter. De bidrar också vid sinnesrogudstjänster och i väntjänsten.

– Tyvärr har vår RIA-grupp dött ut. Men kanske kan vi knyta kontakter idag som gör att vi kan liva upp den igen, säger Ulla Karlsson.

På biblioteket läser Lena Berndes och Lumia Jansson tidningar när de blir bjudna på morgonfika.

– Så det är alla hjärtans dag i dag? säger Lena Berndes.

– Det är ingenting vi brukar fira. Men det är trevligt med någon som bryr sig om andra.

För Lumia Jansson är 14 februari ett viktigt datum. För tre år sedan genomgick hon en bypassoperation och i år vill hon fira att hon fått en andra chans i livet.

Genom att bjuda på kaffe och smörgås försökte Hela Människans frivilligarbetare göra Alla hjärtans dag till Hela människans dag i Nora.
Louise Hardenberg har nyss ätit frukost och tackar nej till kaffet som Eva Marcusson vill bjuda på. Hunden Anton ser ut att vara sugen på godsakerna i korgen.

Mer läsning

Annons